ΑΠΛΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

Η αναφορά στο κόστος γίνεται για να συνειδητοποιήσουμε όλοι πόσο απλό ήταν να επισκευαστεί κάτι αρκεί να το θέλουμε…..

 

Όσο οι Αγροτικοί Ιατροί έχουν την ασφάλεια ότι παρέχεται από το χωριό δωρεάν αξιοπρεπές κατάλυμα, θα είναι πρόθυμοι να επιλέξουν το χωριό για το αγροτικό τους, ειδάλλως μην περιμένουμε να έχουμε γιατρό.  Περιμένουμε από τους συγχωριανούς γιατρούς να πρωτοστατήσουν για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των αγροτικών ιατρών συναδέρφων τους.

 

Αγροτικός Ιατρός 2018-2019 

Επιτέλους ήλθε γιατρός στο Ράφτη ΔΕ Ηραίας ύστερα από πολλούς άκαρπους διαγωνισμούς και ελπίζουμε και με την προσπάθεια μας όπως:

 • χρηματοδότηση από το διαχειριστή της ιστοσελίδας με 200 Ευρώ της παραχώρησης ενός δωματίου αξιοπρεπούς διαβίωσης του Ξενώνα προς τον υποψήφιο γιατρό,
 • διαφήμιση στο ιατρικό forum greekmed.gr της κάλυψης οικίας για τον γιατρό,
 • διαφήμισης μέσω του google ads της θέσης για το γιατρό στο χωριό Ράφτη,
 • απάντηση στα ερωτήματα υποψηφίων για τη θέση, κλπ

 

 

Αγροτικός Ιατρός 2019-2020

Ξανά το 2019-2020 και από 7/1/2020 υπάρχει Ιατρός στο ΠΙ Ράφτη ΔΕ Ηραίας με τη συνδρομή της Αδερφότητας Ραφταίων, η οποία αποφάσισε πλέον να παραχωρεί δωρεάν στον εκάστοτε Ιατρό το δωμάτιο 2 του Ξενώνα ως κατάλυμα του Ιατρού.

 

Ασκητήριο Ταξιαρχών

Από εθελοντή ιδιώτη έγιναν τα ακόλουθα:

 • Βάφτηκε το εκκλησάκι εξωτερικά με ασβέστη (κόστους 5,00 Ευρώ)
 • Αλλάχτηκε η σημαία και τοποθετήθηκε καινούργια (κόστους 4,00 Ευρώ)
 • Επιδιορθώθηκε ο εξοπλισμός φωτισμού και φωτίζεται πλέον με χρονοδιακόπτη το βράδυ (κόστους 70,00 Ευρώ)

 

Κάτω Βρύση

Καθαρίστηκε από τα παιδιά του χωριού από τα φύλλα και τα βρύα που είχαν κολλήσει στις γούρνες.

Από εθελοντή ιδιώτη έγιναν τα ακόλουθα:

 • Αλλάχθηκαν όλες οι λάμπες που δεν λειτουργούσαν (έξι από την μια πλευρά και 2 από την άλλη) κόστους 16 Ευρώ
 • Αγοράστηκαν νέες μπάλες φωτισμού και οι βάσεις τους και επιδιορθώθηκαν από την πλευρά του πλάτανου (κόστους 10 Ευρώ)
 • Τοποθετήθηκαν δύο προβολείς για να φωτίζεται ο Πλάτανος (κόστους 15 Ευρώ)

 

Πλατεία Χότζα

Από εθελοντή ιδιώτη tο 2018 αλλάχθηκαν οι 2 μπάλες φωτισμού με τη βάση τους (κόστος 12 Ευρώ) και ύστερα από πάρα πολλά χρόνια η πλατεία είχε επιτέλους πάλι φώτα!!!

 

Κοινοτικό Γραφείο και Χώρος αναψυχής του Ξενώνα

Το 2018 καθαρίστηκε, σκουπίστηκε, σφουγγαρίστηκε και τακτοποιήθηκε τόσο ο χώρος του Κοινοτικού Γραφείου όσο και ο χώρος αναψυχής του Ξενώνα με το μπιλιάρδο, το πινκ πονκ και το ποδοσφαιράκι.

 

Ελεύθερο Wifi στο χωριό

Το χωρίο έχει σε συγκεκριμένα σημεία ελεύθερο WiFi με 4 κεραίες (κόστους 50 Ευρώ ανά κεραία Wavlink AC 600 από το ebay) στην περιοχή της κεντρικής πλατείας, στο σχολείο, κάτω από το γήπεδο του σχολείου και άνω της πλατείας Χότζα.

 

Βάψιμο καγκέλων

Το καλοκαίρι του 2019 βάφτηκαν από εθελοντή ιδιώτη τα κάγκελα του σχολείου και του παρατηρητηρίου προς Παλούμπα.

Μήνυμα προς Φιλότιμους …

Λοιπά

Αν είσαι Ραφταίος, αγαπάς το χωριό σου, θέλεις τα παιδιά σου να παίζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον και να έρχονται κάθε χρόνο, μην περιμένεις με τα χέρια στις τσέπες από τους άλλους να τα φτιάξουν όλα δια μαγείας.  Φρόντισε κάθε Απρίλιο-Μάϊο που θα έρθεις, με τα παιδιά σου και τους γείτονες να επισκευάσεις, καθαρίσεις και ομορφήνεις το χωριό σου.

 • Καθαρίζουμε το δρόμο μπροστά από το σπίτι μας και το απέναντι εάν δεν είναι ιδιώτικο,
 • Συντονίζουμε όλοι μαζί οι κεντρικοί δρόμοι τουλάχιστον που περνά ο επισκέπτης να είναι καθαροί,
 • Φροντίζουμε να αλλαζουμε τις λάμπες όπου αυτές έχουν καεί
 • Καθαρίζουμε τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος όπως η Κάτω Βρύση, το Σχολείο, οι Εκκλησίες κλπ
 • Βοηθάμε ο χώρος αναψυχής του Ξενώνα (μπιλιάρδο, πινκ πονκ και ποδοσφαιράκι) να είναι καθαρός και όποιος τον χρησιμοποιεί να τον σέβεται, όποιος δεν τον σέβεται αποβάλλεται και πληρώνει τυχόν ζημιές
 • Ασβεστώνουμε τα άκρα των πεζοδρομείων μας πριν μας το ζητήσουν
 • Βάφουμε τα κάγκελα στην Πέτρα, καθαρίζουμε από πευκοβελλόνες και τοποθετούμε και κυάλια για να παρατηρεί ο επισκέπτης
 • Φροντίζουμε για την πυρασφάλεια του χωριού εντός και περιφερειακά
 • Στο Σχολείο φροντίζουμε νε λειτουργεί ο φωτισμός στο υπόστεγο τα βράδια, επισκευάζουμε τις μπασκέτες (αν τυχόν κάποιοι για να κάνουν επίδειξη τις έσπασαν αλλά όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν τη ζημιά εξαφανίστηκαν), βάφουμε όπου τυχόν έχει καταστραφεί το χρώμα ή ανεγκέφαλοι έκαναν γκράφιτι γιατί στο σπίτι τους δεν τους βόλεψε να κάνουν και επιβεβαιώνουμε ότι οι προβολείς του μπάσκετ και μπροστά στο σχολείο λειτουργούν.
 • Φροντίζουμε οι εκκλησίες και τα σημεία ενδιαφέροντος του επισκέπτη να φωτίζονται επαρκώς τα βράδια για να αναδεικνύονται όμορφα και
 • πάνω από όλα δεν δίνουμε οδηγίες στους άλλους με τα χέρια στις τσέπες πως να τα κάνουν ….

Κάδοι απορριμμάτων

Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε την καθαριότητα του χωριού και να μην είναι οι κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια ιδίως το καλοκαίρι μπορούμε να συντονιστούμε για την αγορά επιπλέον κάδων κόστους 250 Ευρώ συν ΦΠΑ περίπου ή να πιέσουμε το Δήμο να μας προμηθεύσει.

Ηλεκτροφωτισμός δρόμων

Ενημερώνουμε κάθε μήνα που περνά ο εργολάβος ηλεκτρολόγος για το ποιες λάμπες είναι καμμένες ώστε να τον διευκολύνουμε κοινοποιώντας στο Δήμο το μήνυμα για να έχει έτοιμες τις λάμπες εάν δεν θέλουμε εθελοντικά να διαθέσουμε εμείς, για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Καθαρισμών των πλαϊνών του κεντρικού δρόμου προς τα άλλα χωριά από βλάστηση που μειώνει την ορατότητα

Ο Δήμος Γορτυνίας έχει και παρέχει στα χωριά καταστροφέα ώστε εάν από το χωριό προσφερθούν όσοι έχουν τρακτέρ να μπορούμε να καθαρίσουμε τα πλαϊνά των τριών δρόμων προς Αράχωβα, Παλούμπα και Αγάλω ώστε να μην είναι επικίνδυνη η διαδρομή για τους οδηγούς.  Είναι κρίμα να μην το κάνουμε και να περιμένουμε από το Κράτος όταν και όποτε το αποφασίσει.

Λακούβες

Για το κλείσιμο των λακούβων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Ασφαλτόμειγμα ψυχρό και να μην περιμένουμε πότε θα σπάσει κανένα αμάξι.