ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Οι Πούλιες

Στην είσοδο του χωριού βλέπει κανείς τις Πολεμίστρες – Κοκκοραίϊκη και Ραφταίικη Πούλια

 

Το Σχολείο

Το σχολείο δεν λειτουργεί.  Έχει ένα γήπεδο Μπασκετ και ένα ακόμα μεγαλύτερο χώρο που παλαιότερα ήταν γήπεδο ποδοσφαίρου.

 

Ο Ξενώνας

Μετά το σχολείο συναντά κανείς τον Ξενώνα:

Εκεί υπάρχει το Ιατρείο το οποίο δεν έχει γιατρό, 6 δωμάτια να μείνει ο επισκέπτης και χώρος της Αδελφότητας με μπιλιάρδο (εξαιρετικά καλό), ποδοσφαιράκι και τραπέζι του πινκ πονκ προκειμένου να παίζουν τα παιδιά του χωριού.

 

Η Πέτρα

Στην έξοδο προς Παλούμπα υπάρχει το παρατηρητήριο (η Πέτρα) με θέα όλο το χωριό:

 

 

Το Αλώνι

Από το παρατηρητήριο έχει θέα ο επισκέπτης και στο αλώνι

 

 

Η Κάτω Βρύση

Στην έξοδο προς Κοκκορά συναντά κανείς την Κάτω Βρύση, την οποία το καλοκαίρι του 2018 καθάρισαν τα παιδιά του χωριού και ραφταίος πρόσθεσε τα φώτα που έλειπαν (με κόστος 6 Ευρώ), αγόρασε τις χαλαμπένες μπάλες φωτισμού (κόστος 15 Ευρώ) και δύο προβολείς να φωτίζουν το Πλατάνι (κόστος 15 Ευρώ):

Η Κάτω Βρύση το βράδυ μετά τις βελτιώσεις στο φωτισμό:

 

Παρατηρητήριο προς Κοκκορά

Προς την έξοδο προς Κοκκορά και πριν την Κάτω Βρύση υπάρχει ένα εξαιρετικό παρατηρητήριο με θέα προς Κοκκορά και Αλφειό.

 

Εκκλησίες

Στην είσοδο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Ταξιάρχη στο βράχο αριστερά το οποίο ανώνυμος ραφταίος φωταγώγησε το 2018 επισκευάζοντας (με κόστος 67 Ευρώ) τις ζημιές του εξοπλισμού που είχε εγκατασταθεί παλαιότερα, άσπρισε με ασβέστη (κόστος 5 Ευρώ) εξωτερικά για να φαίνεται καθαρό, έβαλε καινούργια σημαία (κόστος 3 Ευρώ)  και σκούπισε εσωτερικά γιατί ήταν χάλια.  Το μονοπάτι είναι ήπιο αλλά θέλει προσοχή και διαρκεί 10-15 λεπτά.

 

 

Έχει την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας,

 

 

την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου,

 

 

 

την Εκκλησία του Αϊ Γιώργη

και η Εκκλησία του Αϊ Λιά

 

.

Θα χρειαστεί να καθαρίσουμε από τις πευκοβελόνες τον Αϊ Γιώργη του χρόνο και να βάψουμε τα μεταλλικά τραπεζοκαθίσματα και επιδιορθώσουμε τον φωτισμό.

Επίσης στον Αϊ Γιώργη προσέχουμε γιατί στις βελανιδιές έχουν φωλιές οι σκούρκοι.

Έχουμε και δύο ξωκκλήσια